posláno:
21. November 2004 15:02
trubka: tak teď nevím jestli umíš číst ty. Žádný nahánění na dálnici, ale měl to být střet v lese na hřišti (a my tam byli a čekali), kdo tam byl ví, že to bylo dost dobrý místo. Mě a pár dalším problém nedělá porvat se třeba 1.1.2005 na Ještědu se sparťanama, ale některým našim hools už to nevoní, že to s hools nemá už nic společnýho a mají svým způsobem i pravdu. Už i tahle domluvená bitka v lese 20km za městem je řekl bych hranice, kam až chuligánství zašlo, a většina s tím souhlasí jen proto, že je to alespoň v den zápasu a trochu "smysl" to ještě má. Podotýkám též, že jsme (resp. hools Slovanu(+Brno)) kdysi vyzvali Spartu mimo den jejich zápasu a ohradili se, že to nesouvisí s jejich zápasem a že by se nesešli a že ani nevidí důvod se scházet mimo dny kdy nehraje Sparta, to jen že to není jen v nás a myslí si to víc táborů. Rozhodně by to ten fiktivní den na Ještědu vyšlo, pokud by to někdo nezkurvil úmyslně, ale tohle se už pro většinu chuligánů jeví jako už mimo chuligánskou subkulturu, to už můžeme zřezat třeba sharpy a bude to mít asi stejně společnýho s chuligánstvím. Není to o organizaci, Brno občas mělo problémy, ale hlavní viník byl jak jsme se přesvědčili s velkou určitostí policejní odposlech, teď se mi sešli bez acabů, protože jsme téměř vůbec nepoužili techniku. Chyba v organizaci není ve sparťanech, když chtějí, tak dokážou přijet bez policajtů, jak svědčí dost jejich akcí na nejrůznější soupeře i bitky mimo město třeba s Baníkem. Chyba byla jinde, my víme kde, chtěli jsme to opět řádně rozšířit, protože nás nebaví se se sparťany rvát jen když je nás polovina a oni mají své obvyklé podzimní sestavy, a chceme tomu zamezit, kór když víme, že když chtějí, tak se dostanou nepozorovaně na každou bitku stejně jak Baník. Nikam tohle nevede a nedá se to už napravit. Místo aby sparťani normálně přiznali, že je to klidně možný že se tohle stalo a stát se to nemělo a že o tom neví kdo to byl ale rádi to věděli, tak raději vykládají tady různý nesmysly jestli věřit nebo nevěřit policajtům a tak. Nemusím věřit fízlovi, kterej to říká v TV, nemusím věřit dalším dvoum, kdy jeden to řekl v soukromí mýmu kamošovi z řad hools co tam byl, druhej byl neznámej fízl, kdy se jeden od nás na místě s ním bavil a říkal mu, ať nás nechají pět minut se porvát a mají klid (a on mu říkal, že jemu je to u prdele, že musí plnit rozkazy a od toho je placenej, ale že jim to sparťani sami dali echo tak ať si na nestěžujem na fízli), nemusím věřit ani tomu, kterýho trochu znám a co mě to říkal do očí, protože speciálně tohle jsem si chtěl poslechnout a vyptat se na podrobnosti a on neměl nejmenší důvod proč by si to vymyslel, protože je mu celý chuligánství u prdele a nějak zvlášť se v tom neorientuje. Ale musím brát v potaz to, že všechno tohle sedí se svědectvím auta Torcidy, která ještě viděla bus Sparty a nějaký auta jak přesedají a byli bez fízlů, a za 10min přijeli na místo a už všude byli fízli a ještě vykládali to co vykládali. Taky už vím, že ten někdo kdo měl dát fízlům echo byl z auta a ne z busu. Taky se v Brně vyskytly pochybnosti jestli vůbec druhej bus Sparty existoval, a mám potvrzený ze stejného zdroje se kterým jsem osobně mluvil, že existoval, stejně jak to potvrdil ten fízl co byl na místě a bavil se s ním kamoš, že tam vypadají sparťani podstatně líp. Je o ničem to řešit pro nás, ale je o nečem to řešit pro Spartu, my bychom nechtěli mít ve svých řadách někoho, kdo zkurví 200 lidem poledne kvůli vlastnímu strachu nebo z jiných zvláštních příčin..
Tudíž ve zkratce asi chápeš můj argument, že není problém pro pár lidí na obou stranách se porvat v nesmyslnej termín, ale pro dost lidí na obou stranách to bude blbost co s hools nesouvisí a jde vesměs v hools o to, kolik je kterej tým postavit chuligánů a jak kvalitních, od toho se dá počítat síla tábora či družby - ale podle těch pár magorů na obou stranách nezjistíš, jak moc silná je chuligánská subkultura v daným klubu v den zápasu..a budeme u toho tam kde jsme stále.. Bohužel chuligánství není ani tak o rvačkách, ale je to jen o vítězstvích. Prostě v Anglii by se taky mohli rvát na ruce, ale nikdo nechce prohrát, a tak se nerospakují použít zbraně. Každej chce být vítěz, a někdy i za každou cenu. Brno ještě před 3 rokama razilo to co teď Slávie (ale taky ne vždycky), že se chtějí v první řadě porvat a pak až přemýšlí o výsledku, teď už bychom některá naše dřívější rozhodnutí rozhodně lépe rozvážili..
..Homo Homini Lupus..
vzkazů:
774
| odkud:
Brno
| registrován od:
2. June 2003 10:27
| poslední návštěva:
20. June 2020 14:03