posláno:
15. November 2006 10:21
Prešiel som si niekoľkokrát témy tohto fóra a nikde som nenašiel diskusiu o tomto významnom dátume , ako pre čechov, tak aj slovákov.Aký je Váš názor na tzv. nežnú revolúciu? Čo bolo jej cieľom a kto stál za tým stál? A ako hodnotíte túto zmenu po 17 rokoch?
Ai, zde leží zem ta, před okem mým selzy ronícím,někdy kolébka, nyní národu mého rakev....
vzkazů:
2373
| registrován od:
22. October 2005 06:18
| poslední návštěva:
8. March 2018 17:57

Já zastávám ten první názor. Je hezký si myslet, že je vše řízený, ale je mi líto, je tu příliš mnoho x - neznámých faktorů, které zasahují do hry.
Ale souhlasím s názorem,že revoluce,kde se neúčtuje krvavou metlou není revoluce...Podle toho to u nás také vypadá.Zasr... socanská pakáž prostoupila stát jako kůrovec...
.
protože mě špatně pochopili i jiní, takže tu větu vysvětlím ještě jednou. jde o to, jak tady všichni chceme, aby tehdy hned po 89´proběhly procesy a popravy, jenže tehdy nebyla společenská objednávka, všichni chtěli zapomenout a užívat si kapitalismu. to samí Němci, taky jim to trvalo, než se zahájily nějaké ty procesy (a nebavím se o "vnuceném" Norimberku). já tady prostě srovnávám postoje národů, žádný národ nemá rád, když musí řešit nějaké ty nepříjemné věci z minulosti a zrovna procesy jsou velmi dobrým fackovacím strojem, takže asi tak. je to přirozená obrana. takže z mého pohledu, historické věci a jejich právní či jiné