posláno:
5. July 2011 23:26
Divize nebo svazek, jde o podstatu. Někde jsem o tom kdysi četl, ale jen pár řádků a z hlediska dnenšího rozdělení světa by mohlo být zajímavé tyhle věci zanést do učebnic dějepisu. No a co se týká toho přepisování, nemluvil jsem o potřebách propagandy, ale o držení se faktů. Zjednodušeně řečeno, pokud se děcka šedesát let učí o tom, jak vojáci wehrmachtu vraždili polské důstojníky a pak se najednou zjistí, že to bylo dílem sovětské NKVD (Katyně), tak je potřeba to přepsat. Pokud se děcka učí (pokud to jméno vůbec znají) o tom, jak Rudolf Hess spáchal "sebevraždu", přestože jeho zavraždění proběhlo plně v režii britské tajné služby, nejspíš bez vědomí oficiální správy zbývajících okupačních mocností, tak je potřeba uvést to na pravou míru. Pokud učitelé dějepisu stále vtloukají do hlav svých svěřenců nesmysly o mýdlech, vyrobených z kostí vězňů pracovních táborů, tak nemají ve školách co dělat...kompletně celý výklad II. světové války proběhl a doteď probíhá zcela podle potřeb zastánců new world order.
Takže já osobně bych v otevřeném zpřístupnění známých faktů neviděl ohrožení objektivity, spíše naopak. Je načase, aby školský systém přestal z děcek vychovávat nemyslící tupce, kteří slepě přijímají jakoukoli zhovadilost jen proto, že se opakuje tisíckrát dokola a protože nad ní už nikdo necítí potřebu přemýšlet.
Co se týká platby těch reparací, tisíc let to určitě trvat nebude. Na Slovensku je každý čtrnáctý občan cikán (aspoň podle nedávno zveřejněných průzkumů na seznam.cz), u nás každý osmý vietnamec no a v Německu za chvíli budou většinovou populací turci, takže já jsem v tomto směru optimista. Reparace je možno platit do doby, dokud většina lidí chodí do práce a platí daně. Pokud bude majorita živena ze zločinu a sféry tzv. "šedé ekonomiky", tak nebude z čeho brát...jedině, že by jim do Izraele začali posílat malé turky
Spes non confunditur, vincit potentia fati!
vzkazů:
1193
| registrován od:
5. November 2008 14:19
| poslední návštěva:
5. April 2015 16:21