posláno:
6. July 2013 19:22
Tak jestli jsem to dnes dobře slyšel na ČT24 od redaktorky M. Augustové, tak M. Pecina, který se vrací do křesla vnitra má prioritu extremismus. Že si ten primitiv a pozér nedá pokoj - co takhle mafie, latentní kriminalita, nízká objasněnost někt. tr. činů, více policistů v ulicích, malé stavy policistů? To jsou skutečné problémy!!!
A ještě jsem napíši, vložím toto:
http://www.impuls.cz/clanek/video-martin-pecina-vlada-petra-necase-zila-z-rozporu-mezi-lidmi/235650
Moderátor (Václav Moravec):
Předřazenost těch projektů?
Host (Martin Pecina):
No tak ty projekty pokud vím, tak se vůbec nezačaly soutěžit. Takže nevím, jak je možné posuzovat, jestli jsou předražené nebo ne, když není známá jejich cena. To patrně je know how pana bývalého ministra Johna. Já si myslím, že o předřazenosti je možné hovořit až v okamžiku, kdy proběhne soutěž a někdo tu cenu nabídne. Takže tomu moc nerozumím. Na druhou stranu jestli resort přišel řádově o mnoho miliard korun, tak to pochopitelně mohlo čerpání evropských fondů ohrozit a na to se chci podívat. Já nemám příliš mnoho informací zevnitř ministerstva, protože ministerstvo nekomunikuje tak, jak komunikovalo za Ivana Langera nebo za mě, možná i za Radka Johna. A je to dneska trošku víc uzavřený úřad a já to nekritizuji, to prostě konstatuji a jenom říkám, že informace o fondech budu co nejdřív chtít shromáždit a rozebrat se tou situací. A třetí věc, já myslím, že po čtyřech letech jsme se dostali do stejného bodu, pokud se týká extremismu v České republice, jako tomu bylo, když jsem nastupoval na ministerstvo tenkrát. Po vládě Mirka Topolánka tady byl problém v Janově, jestli si vzpomínáte, před mým nástupem krátce, hořela tam policejní auta. V Krnově byl žhářský útok. My jsme proti extremismu zasáhli velmi silně, rozpustili jsme nebo soud rozpustil Dělnickou stranu. Stalo se to, že se vyšetřil tedy žhářský útok ve Vítkově, stalo se to, že se proti extrémistům velmi tvrdě zasáhlo, jak proti jejich pochodům, tak se tenkrát pozatýkali lidé z toho White Justice.
Mezitím ale přišel Šluknov a nejnověji České Budějovice.
Host (Martin Pecina):
Ta scéna extrémistická byla hodně zasažena, ale po těch třech letech této vlády, kdy, na to prostě nebyl kladen důraz.
Jinak řečeno podle vás Nečasova vláda nedostatečně bojovala s extremismem?
Host (Martin Pecina):
Já myslím, že ta vláda od začátku žila z rozporů různých skupin lidí. Myslím, že to začalo klipem Přemluv bábu jako rozpor mezi mladými a starými a černými a bílými a bohatými a chudými. A že prostě k potírání extremismu nebyla nálada. A dneska jsme v bodě, že už jsou zase zranění policisté a že už jsou pochody. A to nedávám za příčinu nebo příčinu nehledám jenom samozřejmě v extremismu, ale i to, jakým způsobem se s celým tím problémem pracuje. S romskou otázkou a podobně.
Jinak řečeno podle vás bude boj proti extremismu jednou z priorit, kterou napíšete do programového prohlášení vlády?
Host (Martin Pecina):
Určitě. Protože ještě jednou opakuji, před třemi lety jsem si myslel, že ten problém je na dlouhou dobu zažehnán, ale po třech letech jsme znovu ve stejném bodě, jako tomu bylo na jaře v roce 2009.
vzkazů:
2065
| registrován od:
7. October 2009 12:49
| poslední návštěva:
22. July 2020 01:09